Over Ilse

IMG_0001 (1)

 

Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Ilse Reijs, een rustige, open, sensitieve en betrokken coach en docent psychologie. Ik heb een eigen praktijk in de natuur van Kortenhoef. Daarnaast ben ik getrouwd en moeder van 2 jonge meiden.

Het is mijn drijfveer om mensen volledig tot hun recht te laten komen, hen tot bloei te brengen. Al mijn hele loopbaan help ik mensen bij het vinden van hun richting in werk en leven, passend bij hun missie en bij wie ze daadwerkelijk zijn. En om daarna de verandering die nodig is vorm te geven. Dat is niet altijd makkelijk maar levert zoveel op aan energie en werkgeluk! Hiervoor zet ik mijn heldere inschattingsvermogen, creativiteit en empatisch vermogen in. Ik hecht aan durf, integriteit en vertrouwen. Dat bied ik mijn clienten ook. Ik gun iedereen een werkend leven waarvan je geniet en waarin je tot je recht komt. Want dat kan!

Achtergrond Ilse

Mijn achtergrond is de studie Arbeid, Gezondheid & Organisatie Psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Dit was voor mij een schot in de roos. Ik legde daar de kennisbasis om mensen te adviseren hoe ze hun loopbaan passend bij wie ze zijn in kunnen richten. Als die fit er niet, of niet meer, is dan is de kans namelijk groot om geestelijke of lichamelijke klachten te krijgen. Stress en burnout zijn op de werkvloer nog steeds aan de orde van de dag. Na mijn studie werkte ik een aantal jaren als loopbaan- en selectieadviseur bij het adviesbureau van de Belastingdienst. Ik nam assessments af bij selectie- en ontwikkelingsvragen. Ook gaf en ontwikkelde ik daar trainingen aan (HR)managers in beoordeling- en selectietechnieken. Brede arbeidsmarktkennis en commerciële vaardigheden deed ik vervolgens op in mijn werk als consultant bij het Executive Search Bureau Amrop. Daar plaatste ik top managers op functies in de energie- en chemie sector. Vervolgens  heb ik jaren gewerkt als Talent Manager bij ING. Trainees van verschillende nationaliteiten selecteerde en begeleidde ik daar in het Management Development Programma voor Finance talenten. Omdat ik vanuit een onafhankelijke positie mensen in hun loopbaan wilde begeleiden ben ik in 2009 een eigen adviespraktijk begonnen. Ook ben ik de Post HBO beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur gaan volgen bij Adviesbureau Hoogendijk. En later de Leergang tot Activerend Opleiden, want ik geef ook les aan de HBO opleiding The New School voor Creativiteit, Marketing & Communicatie. Mijn draai heb ik helemaal gevonden en ik werk met heel veel plezier. Ik combineer alles wat ik in de voorgaande jaren aan bagage heb opgedaan. Clienten komen naar mij toe als zij de richting in hun werk of leven zijn verloren, als ze een nieuwe werkgever moeten gaan zoeken of als zij willen werken aan hun persoonlijke effectiviteit.

Certificeringen

Bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) ben ik gecertificeerd als Registerpsycholoog Arbeid & Organisatie. Ik hecht aan vertrouwelijkheid en werk volgens de NIP beroepscode. Mocht je hier meer over willen weten, kijk dan op www.psynip.nl.  Bij de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals NOLOC ben ik aangemerkt als Erkend Loopbaanprofessional.

Praktijklocatie

De gesprekken vinden plaats in de prachtige natuur van Kortenhoef aan de Kortenhoefsedijk 79.

Klanten

Naast mijn eigen praktijk ben ik ook als zelfstandige coach verbonden aan Schouten & Nelissen. Zelfstandig of in samenwerking heb ik ondermeer voor de volgende klanten gewerkt:

Vopak                                                                               ING

De Nederlandse Bank                                                   KLM

Schiphol Group                                                              Flora Holland

Oxfam Novib                                                                   PDS Petro Technical

Abma Schreurs Advocaten Notarissen                      Ikea

Openbaar Ministerie                                                     Ministerie van Binnenlandse Zaken

VPRO                                                                                SOS International

Service Centrum Drechtsteden                                   Damen Shipyards

Zacco Nederland                                                             Inholland Hoge School

Kinderopvang Haarlem                                                 OCK het Spalier

Bureau Jeugdzorg Amsterdam                                    Kroll Ontrack B.V.

TNO                                                                                   Poelenburg

PWC                                                                                   VOLVO Nederland

Gulf Oil                                                                              Vialis

DHV                                                                                   Nuon/ Vattenfall

Nationale Nederlanden                                                  BT

Vitea                                                                                   Telfort

HVO Querido                                                                   Versatel

PWN                                                                                   Eastman Chemical