Studiekeuze coaching

copy-website-Reijs-Consult-1-2.jpg-for-web-xlarge.jpg

Je studie blijkt toch niet te zijn wat je ervan had gehoopt, maar je weet ook niet goed wat het voor jou wel had moeten zijn. Of je ziet door de bomen van het oerwoud aan studiekeuzes het bos niet meer. Je bent opgegroeid in een tijd dat alles kon en mocht, waardoor het voor jou niet makkelijk is om een keuze te maken. Want dan moet je ook wat laten gaan, terwijl je het liefst alle opties open zou houden.

Deze dilemma’s kunnen je in hun greep houden, waardoor het met het kiezen van een studie niet zo opschiet. Dan kan je wel wat hulp gebruiken.

In dit Studiekeuze coaching programma coach ik jou bij het kiezen van een studierichting die echt bij jou past. Niet alleen door je een beroepskeuzevragenlijst in te laten vullen. Het zal wat meer van je vragen. Het is een programma waarin jij zelf actief aan de slag gaat om meer zicht te krijgen op jouw ambitie en talenten. Daarmee kan je vervolgens een gefundeerde keuze maken waar je helemaal achter staat.

Wat levert het je op?

  • Helderheid over jezelf, jouw ambitie en talenten
  • Hulp bij het maken van een passende keuzerichting

Opbouw van het Studiekeuze Coaching

  • In totaal ontvang je 3 face-to-face coaching sessies van 90 minuten die om de 2 weken plaatsvinden. Tijdens die sessies hebben we het over het verloop van je studie, je leven en werk tot nu toe. Dan komt vaak goed naar voren waar je warm voor loopt en waar je talenten liggen.
  • Je wordt uitgedaagd om aan de slag te gaan met belemmeringen die je in de weg staan, zoals bijvoorbeeld faalangst of negatieve gedachtes.
  • Tussen de sessies door ga jij zelf aan de slag met het invullen van een online persoonlijkheidsvragenlijst en beroepskeuzevragenlijst. Bovendien maak je oefeningen uit het werkboek van mijn talent ontwikkelingsprogramma.
  • Ook zal ik je vragen om informatie op te zoeken over studies die je interessant vindt en met mensen te gaan praten die deze studies reeds doen.
  • We sluiten het programma af met een actieplan waaraan jij je committeert.
  • Je ontvangt van mij een verslag met de belangrijkste resultaten, zodat je het later nog eens na kan lezen of aan anderen kan laten zien.
  • Na één maand zal ik contact met je opnemen voor een telefonisch nagesprek.
>
<
>