Tot Volle Bloei Programma

Veel mensen kloppen een paar keer in hun leven aan bij een coach. Vaak is er dan een mismatch in hun leven, zowel op werk als privégebied. Er gaan dan dingen schuren en ze komen er zelf niet meer uit. Slim om dan hulp te zoeken, vind ik.

In de afgelopen twintig jaar heb ik honderden mensen geholpen die op de een of andere reden uit balans waren geraakt. Dit kan er bijvoorbeeld spelen, misschien herken je het wel:

 • Na enorme vermoeidheid je weer veerkrachtig en energiek willen voelen
 • Loskomen van de kritische stem van anderen of die van jezelf. Je vrij willen voelen om jouw leven in te richten zoals past bij wie je van nature bent
 • Na je ontslag de balans willen opmaken om de baan te vinden die jou recht doet en waarin je kan stralen en bloeien
 • Herstel na overspannenheid of burn-out, je (werkende) leven zo inrichten dat jij je weer vitaal gaat voelen
 • Nieuwe zingeving zoeken; werk gaan doen dat jij van waarde vindt. Waar je wel graag je bed voor uit komt, waar je bloed sneller van gaat stromen.
 • Geen automatische piloot meer, maar weer optimaal voelen en genieten van je leven
 • Werk en privé beter in balans brengen. Jouw perfectionisme laten varen.

Uiteindelijk draait het er om jouw energie weer te laten stromen. Daarbij kan ik jou helpen!

Mijn manier van werken

Van mijn cliënten hoor ik dat ik helder en mild ben, rustig en sensitief in de omgang. Ik hecht waarde aan integriteit, respect en open communicatie. Je kan bij mij jezelf zijn en jouw verhaal kwijt. Cliënten komen naar mij toe omdat ik het spanningsveld in hun werkomgeving goed snap. Ik heb jaren voor de overheid, een commercieel adviesbureau en een beursgenoteerd bedrijf gewerkt voordat ik 11 jaar geleden mijn eigen praktijk begon. Verder komen ze naar mij toe omdat ik naast register psycholoog ook erkend loopbaanadviseur ben.

In mijn aanpak gebruik ik inzichten uit de Positieve Psychologie. Die benadering staat ervoor de focus te leggen op wat al sterk is, op wat al goed gaat in je leven. En dat groter maken. Dat deze benadering een positief effect heeft op jouw vitaliteit en veerkracht is al vaak in wetenschappelijk onderzoek bewezen. Ook werk ik graag met Voice Dialogue. Dat is een coaching techniek om interne dilemma’s inzichtelijk te maken.

Iemand komt bij mij omdat er een blokkade is. Er is iets in hem of haar waardoor hij/zij niet ten volle kan leven. Ik kijk dan zowel naar mentale, emotionele als fysieke aspecten die daarbij een rol spelen. Dus naar wat jouw overtuigingen zijn, welke gevoelens er spelen en wat je aan herinneringen hebt opgeslagen in je lijf. Je lichaam weet alles al en is een geweldige raadgever. Door te onderzoeken wat hetgeen is dat je weer houdt en hoe je dat zelf weer op kan heffen, groei je. Ik help je bij het concreet maken van die nieuwe balans. Een balans waarbij energie wel stroomt, één die recht doet aan wie jij van nature bent en wat jij belangrijk vindt.

Fases van het Life & Business programma

 1. Ontmoeting

Tijdens een eerste vrijblijvend ontmoetingsgesprek hoor ik graag jouw verhaal en wat je wil gaan leren. Ik kan je dan meer vertellen over mijn werk manier. Dit gesprek duurt een uur. Op basis van jouw persoonlijke leerdoelen maak ik een maatwerk offerte met de aanpak die nodig is om deze doelen te bereiken.

 1. Intake

Zodra jij (en je werkgever) akkoord zijn met mijn offerte gaan we aan de slag. Je ontvangt mijn werkboek. Ook ontvang je zo nodig online vragenlijsten. Tijdens de intake nemen we de resultaten van die vragenlijsten door, scherpen je leerdoelen aan en maken we een plan.

Vaak betrek ik ook jouw werkgever bij de coaching. Het werkt goed voor jou als alle betrokken partijen samenwerken. We bespreken of een gesprek met jouw werkgever een optie voor je is.

 1. Coaching sessies

Tijdens deze zes coaching sessies werk jij aan de leerdoelen die je van tevoren stelde. Vier keer face to face en twee keer telefonisch. In eerste instantie is het belangrijk dat je je weer vitaal gaan voelen. Daarnaast kijken we naar jouw levensverhaal, de relaties die je met jezelf en anderen hebt en jouw energiebronnen. Op werkgebied nemen we jouw ambitie, talenten, verlangens, waarden en drijfveer onder de loep. We bespreken wat je belemmeringen en je hulpbronnen zijn.

Na het verkrijgen van inzicht ga je ook daadwerkelijk aan de slag om veranderingen te integreren in je leven. Om patronen te doorbreken of jouw gedrag aan te passen. Tussentijds houden we goed in de gaten wat al goed gaat en wat je nog meer nodig hebt om jouw leerdoelen te bereiken.

 1. Evaluatie

In deze laatste sessie bespreken we het verloop van de coaching. Hoe jij terugkijkt en wat je nodig hebt om vast te houden aan wat je geleerd hebt. Eventueel is jouw werkgever hier ook bij aanwezig. Uiteindelijk sluiten we af met een meer vitale versie van jezelf.

Inbegrepen 

 • Toegang tot mijn talent werkboek vol oefeningen en vragenlijsten
 • Intake van 90 minuten
 • 4 face to face coaching sessies van 75 minuten (life of via Zoom)
 • 2 telefonische coaching sessies van 30 minuten
 • Evaluatie sessie
 • E- coaching tussentijds
 • Gesprek met werkgever (optioneel)
 • Een boek dat past bij jouw leerdoel

Heb ik je nieuwsgierigheid gewekt? Neem dan eens contact met me op. Dan kunnen we elkaar ontmoeten.  

Ilse Reijs LVEB 79