Vitaliteit Programma
Uit je hoofd, in je lijf

Wil je je weer vitaal voelen, met een soepel lijf en genoeg energie om de dag door te komen? Ben je klaar met de stress die in je lichaam is gaan huizen en jou tegenhoudt om je leven ten volle te leven. Misschien ben je verder over je grenzen gegaan en ben je inmiddels ziek geworden of continu in de weer met je energiebalans.

In dit Vitaliteit programma leer ik je om de verbinding van je lichaam met je geest te herstellen. Deze vorm van coaching werkt goed bij mensen met stress of burn-out klachten en psychosomatische klachten. Of bij het voorkomen van deze klachten. Je gaat jouw vitaliteit herwinnen op zowel mentaal, fysiek als emotioneel niveau. Ik combineer cognitief georiënteerde methodes met lichaamsgerichte methoden. Naast inzicht krijgen is namelijk ook het voelen van belang. Luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. En die wijsheid inzetten bij jouw herstel. Zodat hoofd, hart en buik in balans komen.

Meten is weten

Om een goede inschatting te maken van jouw klachten neem ik aan het begin vragenlijsten af. Dan weet je waar je staat op dit moment en kan ik daarop een afgestemde behandeling inzetten. Jouw verminderde vitaliteit kan te maken hebben met burn-out klachten. Maar dat hoeft niet. Er kan ook sprake zijn van ingrijpende gebeurtenissen in je (werkende) leven waardoor je lichamelijke klachten hebt gekregen.

Mijn manier van werken

Ik ben een arbeidspsycholoog, gespecialiseerd in vitaliteit, loopbaan coaching en werkgeluk. Om vitaal, gelukkig en sterk te blijven is een goede energiedoorstroming van groot belang. In mijn aanpak gebruik ik inzichten uit de Positieve Psychologie en ACT. Ook zet ik graag methodes in zoals Voice Dialogue, Systemisch werken, EMDR en Lichaamsgerichte Psychologie om lichaam en geest weer in balans te brengen. Om dat wat in de weg staat te verlichten. En (weer) onbelemmerd te kunnen leven.

Van mijn cliënten hoor ik dat ik helder en betrokken ben, rustig en sensitief in de omgang. Graag help ik jou om weer plezier, succes en werkgeluk te gaan ervaren. Dat doe ik door jouw potentieel te activeren. Door te kijken naar de ambities, talenten en drijfveren die je in hun huis hebt. En door te onderzoeken onder welke omstandigheden jij tot bloei komt in werk. Ik laat jou de antwoorden op je eigen vragen vinden als jouw interne kompas tijdelijk niet werkt. Ook stimuleer ik je om de veranderingen die nodig zijn in gang te gaan zetten en eventuele blokkades aan te pakken. Zodat je weer lekker kan werken en oprecht blij bent. En daar haal ik weer mijn voldoening uit.

Mijn cliënten zijn over het algemeen hoogopgeleid. Zij voelen dat zij nog meer in hun mars hebben en hebben een ambitie om zich verder te ontwikkelen. Cliënten uit allerlei branches komen naar mij toe omdat ik het spanningsveld in hun werkomgeving goed snap. Ik heb jaren voor de overheid, een commercieel adviesbureau en een internationaal beursgenoteerd bedrijf gewerkt voordat ik in 2009 mijn eigen praktijk begon. Verder komen ze naar mij toe omdat ik naast Register Arbeid & Organisatie Psycholoog NIP ook Register Loopbaanprofessional NOLOC ben. Naast mijn coaching praktijk ben ik Psychologie docent aan een particuliere Hoge School en opleider in de opleiding tot Loopbaancoach voor Schouten & Nelissen.

 Fases van het Vitaliteit programma

 1. Kennismaking

Tijdens het eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek hoor ik jouw verhaal en kan ik je aangeven hoe ik werk en wat mijn insteek is. Jij kan dan een inschatting maken of dit aansluit bij jou en bij jouw wensen.

 1. Intake

Zodra jij (en je werkgever) akkoord zijn met mijn offerte gaan we aan de slag. Je ontvangt dan mijn werkboek. Ook ontvang je vragenlijsten die meten waar je op dit moment last van hebt. Om jouw vragen te beantwoorden zal ik in eerste instantie de volgende (online en paper) vragenlijsten inzetten:

 • Duurzame inzetbaarheid scan die meet:
  • Bevlogenheid (motivatie en tevredenheid)
  • Persoonlijke flexibiliteit (veranderingsbereidheid)
  • Werkvermogen en balans privé -werk
  • Ontwikkeling (strategieën gericht op: versterken taakbekwaamheid of verdiepen/ verbreden of verder groeien en stabiliseren)
  • Duurzame inzetbaarheid
 • BAT Burn Out Assessment tool die meet de mate van:
  • Uitputting
  • Mentale distantie
  • Emotionele ontregeling
  • Cognitieve ontregeling
  • Psychosomatische klachten
  • Psychische spanningsklachten
 • 4-dimensionale klachten lijst om te meten:
  • Stressklachten
  • Angstklachten
  • Depressieklachten
  • Lichamelijk geuite klachten

Tijdens de intake nemen we de resultaten van die vragenlijsten door en scherpen we je leerdoelen aan. Vervolgens maken we een plan om jouw vitaliteit te versterken.

In het geval van stress en burn-out klachten is het nuttig om de werkgever of leidinggevende te betrekken bij jouw traject. Zij hebben immers ook een rol in het ontstaan van jouw klachten. Ook kan dit gunstig voor je werken bij een eventuele re-integratie. Een driegesprek of een telefoontje kan al genoeg zijn. We bespreken of een gesprek met jouw werkgever een optie voor je is. Jij bepaalt altijd.

 1. Coaching sessies

Tijdens deze 5 coaching sessies van 1 tot 1,5 uur onderzoek je in eerste instantie jouw energiebalans. Hoe is jouw balans in werk en vrije tijd, tussen spanning en ontspanning? Je krijgt goede tips om jouw mentale en fysieke gezondheid weer op peil te krijgen. Ook leer je om de signalen van je lichaam te herkennen als je over je eigen grenzen dreigt te gaan. Je gaat uitrusten en je accu opladen.

Als je meer uitgerust bent gaan we de diepte in om te onderzoeken waar je over je grens bent gegaan en wat er is gebeurd.

Na het verkrijgen van zelfinzicht ga je ook daadwerkelijk aan de slag om veranderingen te integreren in je leven. Om patronen te doorbreken of jouw gedrag aan te passen. Tussentijds houden we goed in de gaten wat al goed gaat, welke hulpbronnen er zijn en wat je nog meer nodig hebt om jouw leerdoelen te bereiken.

Vaak neem ik als doorlooptijd tussen de gesprekken 2 of 3 weken. Het programma duurt ongeveer 1 jaar, maar kan ook veel sneller als jij dat graag wil. Ik volg jouw tempo.

In het nagesprek bespreken we het verloop van de coaching. Hoe jij terugkijkt en wat je nodig hebt om vast te houden aan wat je geleerd hebt.

Inbegrepen

 • Toegang tot mijn talent werkboek vol oefeningen en vragenlijsten
 • Kennismaking gesprek
 • Afname en analyse vragenlijsten
 • 6 coaching sessies van 90 minuten waaronder de intake, eventueel gesprek met manager en nagesprek
 • 1 telefonische sessie van 30 minuten om ad hoc in te zetten
 • E- coaching tussentijds
 • Boek afgestemd op vraag
 • Voorbereiding op alle gesprekken

Programmaprijs         € 2250,00 excl btw 

Interesse
Heb ik je interesse gewekt? Neem vooral contact met me op. Dan hoor ik meer over jouw situatie en kunnen we kijken of er een klik is. 

Ilse Reijs LVEB 79