Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Ilse Reijs, psycholoog en docent. Daarnaast ben ik getrouwd en moeder van 2 meiden. 

Vanuit mijn praktijk in de prachtige natuur van Kortenhoef help ik mensen om tot volle bloei te komen. Zowel in hun werk als in hun leven. Om de richting te vinden die past bij wie ze zijn en bij wat ze graag willen doen. 

De doelgroep waar ik me op richt zijn hoogopgeleide professionals. Van mijn cliënten hoor ik dat ik helder ben, rustig en sensitief in de omgang. Ik hecht waarde aan integriteit, respect en open communicatie. Je kan bij mij jezelf zijn en jouw verhaal kwijt. 

psycholoog

Mijn manier van werken

Cliënten komen naar mij toe als psycholoog omdat ik het spanningsveld in hun werkomgeving goed snap. Ik heb jaren voor de overheid, een commercieel adviesbureau en een beursgenoteerd bedrijf gewerkt voordat ik 11 jaar geleden mijn eigen praktijk begon. Verder komen ze naar mij toe omdat ik naast psycholoog ook loopbaanadviseur ben.

In mijn aanpak gebruik ik inzichten uit de Positieve Psychologie en ACT. Ook zet ik graag methodes in zoals Voice Dialogue, Systemisch werken, EMDR en Lichaamsgerichte Psychologie om lichaam en geest weer in balans te brengen. 

Iemand komt bij mij omdat er iets in hem of haar is waardoor hij/zij niet ten volle kan leven. Ik kijk dan zowel naar mentale, emotionele als fysieke aspecten die daarbij een rol spelen. Dus naar wat jouw overtuigingen zijn, welke gevoelens er spelen en wat je aan herinneringen hebt opgeslagen in je lijf. Je lichaam weet alles al en is een geweldige raadgever. Door te onderzoeken wat hetgeen is dat je weer houdt en hoe je dat zelf weer op kan heffen, groei je. Ik help je bij het concreet maken van die nieuwe balans. Een balans waarbij energie wel stroomt, één die recht doet aan wie jij van nature bent en wat jij belangrijk vindt.

Achtergrond

Mijn achtergrond is de studie Arbeid, Gezondheid & Organisatie Psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Dit was voor mij een schot in de roos. Ik legde daar de kennisbasis om mensen te adviseren hoe ze hun loopbaan passend bij wie ze zijn in kunnen richten. Als die fit er niet, of niet meer, is dan is de kans namelijk groot om geestelijke of lichamelijke klachten te krijgen. Stress en burnout zijn op de werkvloer nog steeds aan de orde van de dag. Na mijn studie werkte ik een aantal jaren als loopbaan- en selectieadviseur bij het adviesbureau van de Belastingdienst. Ik nam assessments af bij selectie- en ontwikkelingsvragen. Ook gaf en ontwikkelde ik daar trainingen aan (HR)managers in beoordeling- en selectietechnieken. Brede arbeidsmarktkennis en commerciële vaardigheden deed ik vervolgens op in mijn werk als consultant bij het Executive Search Bureau Amrop. Daar plaatste ik top managers op functies in de energie- en chemie sector. 

Vervolgens  heb ik jaren gewerkt als Talent Manager bij ING. Trainees van verschillende nationaliteiten selecteerde en begeleidde ik daar in het Management Development Programma voor Finance talenten. Omdat ik vanuit een onafhankelijke positie mensen in hun loopbaan wilde begeleiden ben ik in 2009 een eigen adviespraktijk begonnen. Ook ben ik de Post HBO beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur gaan volgen bij Adviesbureau Hoogendijk. En later de Leergang tot Activerend Opleiden. Mijn draai heb ik helemaal gevonden en ik werk met heel veel plezier. Ik combineer alles wat ik in de voorgaande jaren aan bagage heb opgedaan in mijn praktijk. Zo coach ik twee dagen in de week. Daarnaast geef ik les aan The New School voor creatieve marketing. En ben ik opleider in de Leergang tot Loopbaancoach vanuit Schouten & Nelissen. Als psycholoog werk ik graag met Voice Dialogue, EMDR, Opstellingen en body-mind technieken.    

Ilse-Reijs-LVEB-28-scaled