Over mij als psycholoog en coach

Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Ilse Reijs, arbeid psycholoog. Vanuit mijn praktijk in de prachtige natuur van Kortenhoef help ik mensen om tot volle bloei te komen. Zowel in hun werk als in hun leven. 

Mijn manier van werken

Mijn specialisaties zijn vitaliteit, loopbaancoaching, werkgeluk en traumaverwerking op het werk.

Graag help ik als psycholoog en coach jouw kracht, plezier en werkgeluk te vergroten. Dat doe ik door samen te onderzoeken onder welke omstandigheden jij floreert in werk, wat daarin goed voor jou werkt. Mijn aanpak is gebaseerd op de Positieve Psychologie. Waar nodig gebruik ik Voice Dialogue, EMDR, Opstellingen en Body-mind technieken. 

Je kan bij mij terecht voor vragen op het gebied van:

  • Vitaliteit (burn-out/ stress)
  • Loopbaankeuzes
  • Trauma op werk
  • Leiderschap
  • Zingeving
  • Rouw
  • Werk- privé balans
werkplezier

Achtergrond

Mijn achtergrond is de studie Arbeid, Gezondheid & Organisatie Psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Dit was voor mij een schot in de roos. Ik legde daar de kennisbasis om mensen te adviseren hoe ze in werk gezond kunnen blijven. Belangrijk daarbij is om werk te doen dat past bij wie je inmiddels geworden bent. Als die fit er niet (meer) is dan is de kans namelijk groot om geestelijke of lichamelijke klachten te krijgen. Stress en burn-out zijn op de werkvloer nog steeds aan de orde van de dag.

Na mijn studie werkte ik een aantal jaren als loopbaan- en selectieadviseur bij het adviesbureau van de Belastingdienst. Ik nam assessments af bij selectie- en ontwikkelingsvragen. Ook gaf ik daar trainingen aan (HR)managers in beoordeling- en selectietechnieken. Brede arbeidsmarktkennis en commerciële vaardigheden deed ik vervolgens op in mijn werk als consultant bij het Executive Search Bureau Amrop Hever. Daar plaatste ik topmanagers op functies in de energie- en chemie sector. Vervolgens heb ik jaren gewerkt als Talent Manager bij ING. Trainees van verschillende nationaliteiten selecteerde en begeleidde ik daar in het Management Development Programma voor Finance talenten. In die tijd ben ik de Post HBO beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur gaan volgen bij Adviesbureau Hoogendijk.

Een eigen psycholoog praktijk

Omdat ik vanuit een onafhankelijke positie mensen wilde begeleiden ben ik in 2009 een eigen psycholoog praktijk begonnen. Bij deze keuze speelde ook mijn gezondheid een belangrijke rol; ik moest echt kiezen voor een betere werk privé balans om kinderen te kunnen krijgen. Dat bleek gelukkig een goede zet en ik ben vrijwel direct daarna twee keer moeder geworden. De ervaring van deze ingewikkelde periode heeft mij veel begrip gegeven voor mijn cliënten die met soortgelijke dilemma’s langskomen. Het heeft mij ook geïnspireerd tot het volgen van opleidingen in Lichaamspsychologie en EMDR. Daarmee kunnen ingrijpende gebeurtenissen worden verwerkt en gebruik je de wijsheid van het lichaam.  

Mijn draai heb ik helemaal gevonden en ik werk al jaren met veel plezier en bevlogenheid. Ik combineer alles wat ik in de voorgaande jaren aan bagage heb opgedaan in mijn praktijk. Naast mijn coaching ben ik Psychologie docent voor vierdejaars studenten van HBO The New School voor creatieve marketing. En het belangrijkste; ik kan de moeder, vriendin, echtgenoot en vrouw zijn die ik graag wil zijn.

psycholoog