ILSE IN DE MEDIA & BLOG

Weer voluit werken door EMDR

maart 2024 Blogpost

EMDR zet ik in als cliënten last blijven houden van ingrijpende gebeurtenissen op het werk. En daardoor niet meer de dingen doen die belangrijk voor hen zijn. Eigenlijk zijn ze vastgelopen, staan ze stil.

Een cliënt van mij maakte een gewapende overval mee waardoor zij niet meer naar haar werkplek durfde te gaan. EMDR helpt dan om de heftige emoties en spanningen van die herinnering te halen, zodat ze iemand niet meer overspoelen. Ik ben er enthousiast over omdat ik zie dat mijn cliënten er veel baat bij hebben!

Lichaamsgericht werken

februari 2024 Blogpost

Soms lees je een boek dat je echt raakt en inspireert. Voor mij was dat Traumasporen van Bessel van der Kolk, psychiater en expert op het gebied van traumabehandeling. Het zorgde twee jaar geleden voor een nieuwe focus in mijn werk als arbeid & gezondheidspsycholoog. Ik vond een psychologische benadering waarbij lichaam, brein en geest samen komen.

Bore-out: een tijdelijke existentiële crisis

7 september 2020 HR blad BG Magazine, geschreven door Ilse Reijs

Apathisch achter je bureau? Niet voldoende uitdaging in je taken?

Bore-out gaat over lusteloosheid door onderbelasting op het werk. Misschien is het een populair woord voor verveling.

Dit fenomeen wordt immers niet beschouwd als een mentale ziekte en er is nog geen behandelplan voor. Toch zie ik in mijn praktijk voor loopbaancoaching mensen die eronder lijden dat ze onderprikkeld zijn in hun werk. 

Lees het artikel hier verder 

Tien manieren om je angst en stress te beteugelen- interview met Intermediair

april 2020 Intermediair

Veel mensen maken zich zorgen in Corona tijd. Om hun baan, hun bedrijf, hun financiën of de gezondheid van henzelf of een naaste. Die stress heeft een grote impact op onder meer je vermogen om oplossingen te zien en je effectiviteit. Tien dingen die je daartegen kunt doen.

 In 5 stappen weer plezier in je werk

maart 2020 Libelle

Ik werd geïnterviewd door de Libelle: In vijf stappen weer plezier in je werk. 

Is je werk een sleur geworden? Maar wil je ook geen drastische veranderingen in deze onzekere tijd? Met een paar goed gekozen ingrepen kan jouw werk weer leuk worden. Lees mijn tips en laat me graag weten wat jouw situatie is!

 

Deze signalen wijzen erop dat je toe bent aan een nieuwe baan

juli 2018 Nu.nl

Spring jij elke dag fluitend je bed uit met een gloednieuwe werkdag in het vooruitzicht? Of vervloek je de wekker en moet je je aan je haren naar de voordeur slepen? 

Pieken na je 40ste

januari 2018 Psychologie Magazine

Natuurlijk is er na je 40e nog volop kans om te pieken in je loopbaan! In dit interview met Psychologie Magazine spreek ik daarover.

 

Personal branding: 10 tips om er serieus werk van te maken

mei 2016 Intermediair

Is het nodig om bewust te bouwen aan je imago? En jezelf als een merk te zien dat je moet vermarkten? Hoe kun je met jouw expertise positief opvallen binnen jouw vakgebied?

Hoe vind je een loopbaancoach die bij je past?

april 2016 Intermediair

Een andere draai geven aan je carrière is niet eenvoudig. Een loopbaancoach kan je daarbij helpen. Hoe vind je er eentje die bij je past?

 

E̩n baan is saai: de opkomst van de slashie РNRC

januari 2016 NRC

Overdag is Gosse Bouma (28) filmmaker en scenarist. ‘s Avonds werkt hij als sales executive bij een grote uitgever. En dus is Bouma ook op zijn LinkedIn-profiel een sales executive, regisseur, producent en schrijver.

Daarmee behoort hij tot de groeiende groep slashies: mensen met twee banen of meer, naar de slash die je professionele identiteit in stukjes hakt. Niet uit noodzaak, maar omdat één beroep simpelweg te weinig is om verschillende talenten en interesses in kwijt te kunnen.

7 tips van coaches om te ontdekken waar je kracht ligt

december 2015 Intermediair

Je werkt omdat er brood op de plank moet komen. Maar daarnaast is het wel zo fijn als je waardering krijgt voor wat je doet en voldoening haalt uit je dagelijkse werkzaamheden. De kans daarop neemt toe als je doet waar je goed in bent. Maar hoe ontdek je wat jou professioneel onderscheidt van anderen? Zeven adviezen van loopbaancoaches.