Trainingen

Mijn manier van werken

Van mijn cliënten hoor ik dat ik helder en mild ben, rustig en sensitief in de omgang. Ik hecht waarde aan integriteit, respect en open communicatie. Je kan bij mij jezelf zijn en jouw verhaal kwijt. Cliënten komen naar mij toe omdat ik het spanningsveld in hun werkomgeving goed snap. Ik heb jaren voor de overheid, een commercieel adviesbureau en een beursgenoteerd bedrijf gewerkt voordat ik 11 jaar geleden mijn eigen praktijk begon. Verder komen ze naar mij toe omdat ik naast psycholoog ook loopbaanadviseur ben.

In mijn aanpak gebruik ik inzichten uit de Positieve Psychologie. Die benadering staat ervoor de focus te leggen op wat al sterk is, op wat al goed gaat in je leven. En dat groter maken. Dat deze benadering een positief effect heeft op jouw vitaliteit en veerkracht is al vaak in wetenschappelijk onderzoek bewezen. Ook werk ik graag met Voice Dialogue. Dat is een coaching techniek om interne dilemma’s inzichtelijk te maken.

Iemand komt bij mij omdat er een blokkade is. Er is iets in hem of haar waardoor hij/zij niet ten volle kan leven. Ik kijk dan zowel naar mentale, emotionele als fysieke aspecten die daarbij een rol spelen. Dus naar wat jouw overtuigingen zijn, welke gevoelens er spelen en wat je aan herinneringen hebt opgeslagen in je lijf. Je lichaam weet alles al en is een geweldige raadgever. Door te onderzoeken wat hetgeen is dat je weer houdt en hoe je dat zelf weer op kan heffen, groei je. Ik help je bij het concreet maken van die nieuwe balans. Een balans waarbij energie wel stroomt, één die recht doet aan wie jij van nature bent en wat jij belangrijk vindt. Zo kun jij meer werkgeluk ervaren.